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"BRICK-WALL" AMENDMENT DOES NOT PROHIBIT MONEY ORDER 
BUSINESS BY SUPERVISED LENDER. 

The question has been asked whether Section 37-3-512 of the 
South Carolina Consumer Protection Code prohibits a super­
vised lender from engaging in the business of selling money 
orders on the premises where supervised loans are made. 

Section 37-3-512(1) provides that, in general, a supervised 
lender may not engage in the business of selling "goods" at 
a location where supervised loans are made. 

Subsection 3 provides that a licensee may not carry on any 
other business for the purpose of evasion or violation of 
the Consumer Protection Code at a location where he makes 
supervised loans. 

The question then can be restated, it seems, as whether the 
term "goods" includes money orders. 

Section 37-2-105(1) excludes from the definition of goods 
"money, chattel paper, documents of title and instruments." 
A money order is an instrument and as such excluded from 
the definition of "goods". 

For the foregoing reasons, it is the opinion of this office 
that Section 37-3-512 of the South Carolina Consumer Protection 
Code does not prohibit a supervised lender from engaging in 
the business of selling money orders on the licensed premises 
except where such business is carried on for the purpose of 
evasion or violation of the Consumer Protection Code. 
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